Feel Harmony werkt met de producten van Lakshmi Bio-Eco. Deze producten zijn holistisch, zorgvuldig uitgewerkt, met een diep respect voor Moeder Natuur en de elementen.

De Bio-Eco producten van Lakshmi zijn gecertificeerd en hebben een Ayurvedische achtergrond.

Biologische producten zijn effectiever doordat de ingrediënten meer overeenkomen met de van nature in ons lichaam aanwezige stoffen.

De Bio-Eco producten van Lakshmi hebben vrijwel alles op het gebied van innerlijke welzijn en huidverbetering.
Denk bijvoorbeeld aan plantaardige massage-oliën, essentiële oliën, detoxproducten, zonproducten, haarverzorging, gezicht en make-up producten.

Meer informatie hierover kun je vinden op www.lakshmi.nl.

Voor een (Ayurvedische) massage met deze producten kun je reserveren via https://www.feelharmony.nl/online-reserveren

Voor make-up en hairstyling kun je een kijkje nemen op https://www.feelharmony-beauty.nl


Wat maakt magnesium van Magnesium-Forever nou zo uniek?

 

De meeste mensen hebben een tekort aan magnesium. Dat komt doordat ons voedsel steeds minder magnesium bevat. Zelfs wanneer je gezond en gevarieerd eet, is het moeilijk om voldoende magnesium binnen te krijgen. Waarom is magnesium nou zo belangrijk? Magnesium is een anti-stress mineraal en zorgt voor het goed functioneren van meer dan 300 enzymen in het menselijke lichaam. Magnesium speelt een grote rol bij het bestrijden van depressies en heeft een hele goede werking op het evenwicht tussen spieren en zenuwstelsel. Magnesium zorgt voor een goede stofwisseling en is dus echt een basisbehoefte.

 

Oorzaken van magnesium tekort:

 • Stress;
 • Eten van geraffineerde, verwarmde voeding;
 • Teveel dierlijke producten;
 • Gebruik van teveel suiker, te veel koffie, gebruik van alcohol en tabak;
 • Vitamine D3 tekort (vitamine D3 helpt magnesium op te nemen door de darmwand);
 • Een slechte darmfunctie, waardoor de opname van magnesium moeilijker verloopt.

Sommige mensen hebben meer magnesium nodig dan anderen, zoals sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang.

Wat maakt magnesium van Magnesium-forever nou zo uniek?

Alle capsules van producten van Magnesium-forever zijn vegetarisch en zonder klonter- en opvulmiddelen (volgens RIVM zijn klonter- en opvulmiddelen op langere termijn schadelijk voor de lever kunnen zijn).

 

De supplementen zijn via mij te verkrijgen. Meer informatie over de producten en behandelingen kun je vinden op: https://www.feelharmony.nl/magnesium

 

Wil jij weten of je magnesium tekort hebt? Kom dan kosteloos langs in mijn praktijk. Maak hiervoor een afspraak via WhatsApp of bel: 06 11323973.

 

 


Sesamolie 

De therapeutische werking van sesamolie.


Sesamolie is erg belangrijk binnen de Ayurvedische geneeskunde.


Sesamolie heeft een hoge voedingswaarde waarde en is rijk aan vitamine A, B en E, ijzer, calcium, magnesium en koper. Bij regelmatig gebruik kan sesamolie stress en spanning wegnemen, het zenuwstelsel voeden, zenuwaandoeningen voorkomen, vermoeidheid en slapeloosheid wegnemen en kracht en vitaliteit bevorderen.


Door de aanwezige antioxidanten vertraagt de olie het verouderingsproces.


Wanneer de huid regelmatig met deze olie wordt ingesmeerd blijft hij zacht, elastisch en jong.


Olie behandeling voor het hoofd.


Hoofd- en haarverzorging nemen binnen Ayurveda een belangrijke plaats in, ook wat betreft het aandacht geven aan schoonheid.

Goede hoofd – en haarverzorging heeft een tweeledig effect: deze brengt via de hoofdhuid de geest in balans en het maakt de haren mooier.


Sesamolie schijnt de vitamine E de haargroei een flinke boost te geven en voedt het je haar tot diep in de punten. Was je haren eerst met shampoo, vervolgens de sesamolie met een handdoek om de haren en deze minimaal 15 minuten laten intrekken en dan uitspoelen.

Welkom in het Kapha-seizoen!

 

Het weer is koud, de dagen zijn korter en de nachten langer. Lekker warm in bed willen blijven liggen en het liefst alles in slow motion, dit verhoogt je Kapha dosha, en vooral als deze dosha in jouw constitutie al dominant is.

Dosha’s zijn basiskrachten: een soort kosmische krachten die samenwerken om alle levende wezens in stand te houden. Je hebt als mens alle drie de dosha’s in je Vata, Pitta en Kapha maar meestal voert er één of een combinatie van twee dosha’s de boventoon. Dat is jouw ayurvedische type (constitutie).

Kenmerken van een verhoogde Kapha dosha zijn: sufheid, lethargie, overgewicht, spijsverteringsproblemen, slijm gerelateerde ziekte en negatieve emoties.

Het is belangrijk de Kapha wat meer in actiestand te brengen door:

 

 • Afwisseling te zoeken in de dagelijkse routine.
 • Houd jezelf warm en vermijd warme ruimtes.
 • Regelmatig en intensief bewegen zoals; cardio/interval training, bootcamp.
 • Één keer per week sap-vasten, fruit of ( gepureerde ) groentesappen.
 • Drink over de hele dag door gemberthee, bij voorkeur ook juist voor iedere maaltijd
 • Sta vroeg op het liefst voor 6 uur. ( ik hoor de meeste al denken “jaaa daaag!!” maar probeer dat maar eens voor een week en je zal merken dat je meer energie gaat krijgen.
 • Eet minder op een dag, je mag zelfs het ontbijt overslaan.
 • Gebruik meer ( pittige ) specerijen.

 

( niet alleen een Ayurvedische massage maar de winter-treatment is ook erg geschikt voor de Kapha dosha )