Ayurveda 

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo'n 5.000/6.000 jaar geleden op Schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem dat afkomstig is uit India. Ayurveda is de kennis van een lang, gelukkig en gezond leven. Volgens dit zeer oud geneeskundig systeem is de beste manier om ziektes te voorkomen een gezonde leefstijl. Rust, ontspanning, de juiste voeding- en leefstijl zijn daarom essentieel. 

Wat maakt Ayurveda zo speciaal?

In onze hedendaagse, hectische wereld zijn we constant op zoek naar manieren om ons leven te verbeteren, zowel fysiek als mentaal. Een van de schatten uit de oude wereld die steeds meer aandacht krijgt in Nederland, is Ayurveda. Maar wat maakt Ayurveda nu eigenlijk zo speciaal? Laten we samen duiken in de wereld van deze eeuwenoude geneeswijze.

De kracht van natuurlijke balans

Het mooie van Ayurveda is dat het uitgaat van de uniekheid van elk individu. Volgens Ayurveda bestaat iedereen uit een combinatie van drie dosha's: Vata, Pitta en Kapha. Elk van deze dosha's beïnvloedt onze fysieke gesteldheid, maar ook onze mentale staat. Het doel van Ayurveda is het bereiken van een perfecte balans tussen deze drie, wat leidt tot optimale gezondheid en welzijn.

Persoonlijk en op maat

Wat Ayurveda echt onderscheidt van andere gezondheidssystemen, is de diepe persoonlijke aanpak. Behandelingen en adviezen zijn volledig op maat gemaakt, gebaseerd op jouw unieke dosha-samenstelling. Dit betekent dat wat werkt voor de ene persoon, niet per se werkt voor de andere. Deze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat je niet alleen aan symptoombestrijding doet, maar echt aan de wortel van eventuele problemen werkt.

Meer dan alleen gezondheid

Ayurveda kijkt niet alleen naar het fysieke aspect van gezondheid, maar besteedt ook veel aandacht aan de geest en emoties. Stress, angst en andere emotionele problemen worden niet gezien als losstaande issues, maar als onderdeel van het algehele welzijn. Ayurvedische praktijken zoals meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen zijn dan ook essentieel in de zoektocht naar balans.

Waarom Ayurveda kiezen?

In een tijd waarin we overspoeld worden door quick fixes en een overvloed aan gezondheidstrends, biedt Ayurveda een beproefde, holistische benadering. Het gaat niet om het volgen van de laatste hype, maar om het vinden van een levenswijze die bij jou past en jou op lange termijn ondersteunt. Ayurveda nodigt je uit om actief deel te nemen aan je eigen gezondheidsreis, met respect voor je lichaam en geest.

Kortom, Ayurveda is niet zomaar een trend; het is een levensfilosofie die je helpt om in harmonie te leven met jezelf en de wereld om je heen. Misschien is het tijd om deze eeuwenoude kennis te omarmen en te kijken wat het voor jou kan betekenen.

 

Ik geef onder andere:

 

Ayurvedische (Abhyanga) massages

Ayurvedische (Shiro abhyanga) hoofdmassages 

Massage en persoonlijk advies: een unieke combinatie

Een van de meest bijzondere aspecten van ayurveda is de persoonlijke benadering. Iedereen is uniek, en dat geldt ook voor onze gezondheid. Daarom bied ik niet alleen algemeen advies, maar ook persoonlijk advies op maat, specifiek gericht op jouw ayurvedische voeding en leefstijl. Dit advies is echter niet compleet zonder de ervaring van een authentieke ayurvedische massage.

Wat kan je verwachten?

  • Ayurvedische (Abhyanga) massage van 60 minuten en advies op maat: Voor € 114,50 dompel je jezelf onder in een ervaring die niet alleen ontspannend werkt, maar ook je lichaam en geest in balans brengt.
  • Ayurvedische (Abhyanga) massage van 90 minuten en advies op maat: Voor degenen die net dat beetje extra tijd willen nemen, bieden ik deze sessie aan voor € 134,50. Meer tijd betekent een diepere ervaring en nog meer afgestemd advies.

De combinatie van een ayurvedische massage met persoonlijk advies biedt een unieke kans om je gezondheid en welzijn naar een hoger niveau te tillen. Het is een investering in jezelf, waarbij je de tijd neemt om echt te luisteren naar wat je lichaam nodig heeft.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten of direct een afspraak maken? Voel je vrij om een WhatsApp bericht te sturen naar 0611323973. Samen kijken we naar wat het beste werkt voor jou en hoe we jouw pad naar welzijn kunnen starten.

 

Ontdek de kracht van ayurveda: een persoonlijke reis naar welzijn

In de drukte van ons dagelijks leven zoeken we vaak naar manieren om te ontspannen en ons welzijn te verbeteren. Heb je al eens gedacht aan de eeuwenoude wijsheid van ayurveda? Deze traditionele geneeskunde uit India biedt niet alleen een unieke kijk op gezondheid, maar combineert dit met persoonlijke verzorging die verder gaat dan het standaard advies dat we gewend zijn.

En werk met de producten van Lakshmi Bio-Eco. De producten zijn holistisch, zorvuldig uitgewerkt, met een diep respect voor Moeder Natuur en de elementen.

Reserveren?

Voor voedingsadvies verwijs ik je graag door naar Hanne van Jaarsveld van Ayurveda Pure. Ze is bereikbaar per mail info@ayurveda-pure.nl of via WhatsApp 06-50650949 . Meer informatie is te vinden op: www.ayurveda-pure.nl